Zimmer Frei

10 trükk amivel vonzóbbá teheted Airbnb-s kiadó lakásod

2015. augusztus 07. - bplusz

Az Airbnb segítségével könnyedén kiadhatjuk az egész lakást, vagy éppen annak egyetlen szobáját. Ahhoz azonban, hogy a bérlő elégedett legyen és jó értékelést írjon, szükség van néhány praktikus lépésre. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk 10 olyan tippet, amivel biztosan sikert érünk el és garantáljuk, hogy a jövőben egyre több és több lakó költözik majd be a kiadó ingatlanunkba. 

1. Tiszta falak

Ahhoz, hogy a lakásunkat kiadhassuk és azért megfelelő összeget fizessenek, elengedhetetlen, hogy  tiszta legyen. Ezért érdemes egy tisztasági festést csinálni, illetve le lehet lecserélni a bejárati ajtót is, ha az nagyon régi és ront a lakás összképén. 

shutterstock_136162238-2.jpg

2. Fürdőszoba

Amennyire fontos, hogy a nappali vagy a hálószoba tiszta legyen, legalább annyira foglalkoznak a bérlők a jó állapotú fürdőszobával is. Egy lepusztult mosdókagyló, rossz, csöpögő csap vagy WC akár a teljes - egyébként rendben lévő - lakásra ráteheti a bélyegét, vagyis valószínűleg rossz értékelésre számíthatunk azoktól, akik nálunk járnak.

3. Klíma

Bár az év 365 napjának legfeljebb a harmadában lehet szükség klímára, a nyári melegben (főleg a mostanában gyakori hőségriadóknál) sokat dobhat a komforton és ezáltal az összbenyomáson, ha ilyen extrával is rendelkezünk. Ezért, ha nem kifejezetten az olcsó árkategóriát célozzuk meg, érdemes beszereltetni egy légkondicionáló berendezést. 

4. Konyha

A fürdőszobához hasonlóan a konyha is egy gyakran használt helység, tehát ne feledkezzünk meg a karbantartásáról, ápolásról. Itt sem árthat egy tisztasági festés és egy alapos pucolás, illetve az öreg vagy sérült bútorokat is ajánlott cserélni. Plusz pont lehet, ha a későn érkező bérlőt megtöltött hűtő várja, így nem kell a bevásárlással foglalkoznia. Ilyen szolgáltatások már hazánkban is léteznek, az egyik ilyen a Tourist Butler

inline-airbnb-responds-to-tenant-landlord-restraining-order-b.jpg

5. Rendezett erkély/kert

Ha a lakás rendelkezik erkéllyel, akkor érdemes azt is kipucolni, hiszen nem szerencsés, ha a bérlő egy óvatlan pillanatban kinéz és az egyébként tiszta lakás legkoszosabb pontjával találja szembe magát. Ugyanez a helyzet a kerttel is, egy gazos, ápolatlan kert szintén rossz benyomást tesz. 

6. Különböző tárgyak 

Ha nem kifejezetten hasznos dolgokról van szó, akkor javasolt a felesleges csecse-becséket eltüntetni. Érdemes csak a legszükségesebbre koncentrálni, amiknek biztosan hasznát veszik az ott alvók.

7. Jó illat

Hiába a rend és a tisztaság, ha kellemetlen illatok lengik be a lakást. Már 1-2 ezer forintért lehet kapni automata illatosítókat, amik megadott időközönként felfrissítik a szoba levegőjét. 

seoul-ae85e0e675294f40e8b35b00dac98f55.jpg

8. Tiszta ágy

Legyen szó akár csak egyetlen szobáról, vagy egy teljes lakásról, az ágy talán még a falaknál is nagyobb fontossággal bír. Ezen semmi esetre sem érdemes spórolni, egy új, takaros ágy tiszta ágyneművel sokat dobhat a megítélésen.

9. Útmutató készítése

Jó szolgálatot tehet egy, a környéket bemutató útmutató. Itt elsősorban a közeli üzleteket, látványosságokat és fontosabb intézményeket érdemes feltűntetni. 

10. Házirend

Nem minden házban szokás kitenni a folyosón a házirendet, azonban érdemes egy néhány pontba összeszedni a legfontosabb szabályokat és elvárásokat. Legjobb, ha mindezt idegen nyelvekre lefordítva is megtesszük, hogy a külföldi vendégeinkkel se legyen problémája a többi lakónak.

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zimmerfrei.blog.hu/api/trackback/id/tr907688166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása