Zimmer Frei

Airbnb tippek: Mire figyeljünk, ha vendégek vagyunk?

2015. szeptember 25. - bplusz

Vendégnek lenni jó dolog, hiszen ilyenkor értünk szól minden. Igaz ez az Airbnb esetén is, ahol manapság számtalan jól felszerelt ingatlan várja, hogy megfizethető áron kibéreljük. De azért, hogy a pihenés tényleg pihenés legyen, tartsunk be néhány szabályt, hogy a vendéglátó legközelebb is szívesen lásson minket:

1. Pontos érkezés

Nem jó kezdés, ha az ingatlan tulajdonosa már az elején azzal szembesül, hogy az új bérlő pontatlan, azaz valószínűleg nem annyira megbízható. Ezért olyan időpontot adjunk meg, amikorra biztosan el tudjuk foglalni a szállást, illetve ha egy nem várt akadály miatt még is késünk, akkor telefonáljunk azonnal a tulajdonosnak.

wakeup-call.jpeg

2. Ne zajongjunk

Ha nem egyedül, hanem egy baráti társasággal érkezünk, akkor különösen figyeljünk arra, hogy nem módi az éjszaka közepén felébreszteni a sok mászkálással a szomszédokat.  Igaz ez akkor is, ha éppen kifogyott a hűtő, ezért hasznos lehet házhoz hozatni a dolgokat, így egyben megoldhatjuk az összes problémát. Ilyen például a Tourist Butler, ahol akár az éjszakai bulihoz, akár egy izgalmas kiránduláshoz beszerezhetjük a szükséges dolgokat.

3. Ne szemeteljünk

Hiába fizetünk sok pénzt az Airbnb-s szállásért, azért ne gondoljuk, hogy mindent szabad. Épp ezért, mielőtt elmegyünk, csináljunk egy gyors takarítást, hogy ne legyen sokkal rendezetlenebb a lakás, mielőtt mi idejöttünk. Bár sokszor nem a tulajdonos, hanem egy megbízott takarító végzi el a feladatot, azért jobb ha úriemberként távozunk. 

4. Tartsuk be a házirendet

Ami le van írva, azt be kell tartani, különben teljesen jogosan küldhet el a tulajdonos. Így legyen szó akár a lakásban való dohányzásról vagy éppen a szomszédokkal való kommunikációról, mindent fogadjunk el. 

guest-on-computer.jpg

5. Figyeljünk a berendezésre

Természetesen minden, a lakásban lévő berendezést nyugodtan használhatunk, hiszen fizettünk érte. Azonban a rombolás, a szándékos károkozás nem tartozik bele a bérleti díjba, ezért ne rendezzük meg életünk buliját egy Airbnb-s szálláson. Ha mégis megtörténik a baj, akkor pedig igyekezzünk a lehető leggyorsabban rendezni a tulajjal a problémát.

6. Zárjunk be mindent

Bárhova is megyünk, ellenőrizzük, hogy mindent bezártunk-e magunk után. Ez nemcsak a rablások miatt fontos, de egy esetleg vihar is átformálhatja a szoba lakberendezését, a befolyó esővízről nem is beszélve. 

Akkor sincs gond, ha éppen nem vendégként, hanem épp ellenkezőleg tulajdonosként foglakoznál az Airbnb-vel. Blogunkban foglalkoztunk már a szolgáltatással kapcsolatos adózással, adtunk tippeket a tökéletes hirdetés elkészítéséhez és bemutattuk, hogy hogyan lehetnek visszatérő vendégeid a szolgáltatáson keresztül. 

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!  

A bejegyzés trackback címe:

https://zimmerfrei.blog.hu/api/trackback/id/tr347827342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása