Zimmer Frei

Így hirdess sikeresen az Airbnb-n!

2015. augusztus 21. - bplusz

Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk 5 lépést, amiket betartva garantáltan elégedetten távozik majd a bérlő és egy kiváló értékelés kerül majd fel az Airbnb rendszerébe. 

0. Tegyünk meg mindent a sikerért

Bármennyire is közhelyes, tény, hogy csak akkor érdemes az Airbnb-n keresztüli lakáskiadással foglalkozni, ha a szolgáltatást színvonalasan tudjuk végezni. Épp ezért mielőtt belevágunk, érdemes megvizsgálni, hogy anyagilag hogyan jövünk ki az üzletből. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a szolgáltatás utáni adózással, ide kattintva lehet elolvasni. Ha a számolgatások után megfelel minden, akkor pedig a lehető legjobb hozzáállással készítsük el a hirdetésünket. 

airbnb-a8707ed9_original.jpg

1. Legyen rend

Mielőtt meghirdetjük a kiadó lakást/szobát, végezzünk nagytakarítást, hogy a portéka a legjobb formáját mutathassa. Természetesen nemcsak felmosásról és portörlésről van szó, a felesleges kacatokat is tüntessük el.

2. Készüljenek szép fotók

Akárcsak bármilyen más hirdetésnél, az Airbnb esetén is kulcsfontosságú, hogy vevőcsalogató képek kerüljenek fel az internetre. Ezért készítsük közvetlenül a nagytakarítás után, nappal, természetes fényben a fotókat, lehetőleg egy olyan készülékkel, ami alkalmas megfelelő minőségű fényképek előállítására. 

airbnb1.png

3. Részletes hirdetési oldal

Az Airbnb rendszerébe mindenképpen egy pontos és részletes hirdetés kerüljön fel, hogy azok találják meg a kiadó szobát/lakást, akiknek az ténylegesen való. Igyekezzünk minden olyan információt feltüntetni, ami bemutatja, hogy miért is egyedi az, amit mi kínálunk, ezzel is növelve az esélyeinket. 

4. Gyors reakció

Ha az ember igazán komolyan akarja csinálni az Airbnb-n keresztüli kiadást, akkor fontos, hogy hamar megtalálhassák az érdeklődők. Épp ezért azokon az elérhetőségeken, amiket megadunk, igyekezzünk minél hamarabb reagálni.

bed-n-breakfast.png

5. Kiszolgálás

Az, hogy minket választottak, már fél siker. Az igazi elismeréshez (és a jövőbeni, növekvő bevételekhez) nem árt, ha bebizonyítjuk, hogy legközelebbi látogatáskor is érdemes minket választani. Hasznos lehet, ha különböző segítségeket adunk a nálunk szállásolóknál, legyen szó akár  BKV jegyekről vagy épp egy megtöltött hűtőről. Azért, hogy mi se erőltessük meg magunkat, ilyenekre vegyük igénybe a Tourist Butler-t, amiben 7 kategóriából választhatunk, így egyszerűen megrendelhetjük a kívánt termékeket. 

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zimmerfrei.blog.hu/api/trackback/id/tr977723346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pervie but hot (törölt) 2015.08.22. 13:07:43

A reggelizős tálcán az a bong elég sokatmondó. Gondolom füvet is lehet venni hozzá.

Vili Doli 2015.08.22. 16:09:09

Ja persze. Mert ez ilyen egyszerű. Néhány szép fotó a lakásról, és már jöhetnek is a vendégek.

Egy szó sem esik a szobakiadás hivatalos hátteréről: engedélyt kell kérni a kerületi jegyzőtől, utána szépen le kell adózni az egészet.
Itt van egy kis tájékoztató:
officina.hu/utazas-latnivalok/115-airbnb-adozas

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2015.08.30. 11:39:20

@pervie but hot: ott a gandzsa is a tálcán, tezsó, csík még a szemed, miiiii??? :)
süti beállítások módosítása