Zimmer Frei

Így lesznek visszatérő vendégeid az Airbnb-n!

2015. szeptember 04. - bplusz

Világszerte soha nem látott népszerűségnek örvend az Airbnb, így hazánkban is egyre többen próbálják ki a szolgáltatást. Ennek fényében nem is véletlen, hogy az ingatlankiadók száma is jelentősen megnövekedett. Ahhoz azonban, hogy ne csak egyszeri alkalom legyen az Airbnb-s kiadásból, szükség van néhány dologra, ami érdemes betartani:

bigstock-communications-607298.jpg

1. Kommunikálj érthetően

Mindig a lehető leghamarabb válaszolj az érdeklődők kérésére, hiszen korrekt, világos válaszokkal már azelőtt kialakul egyfajta bizalom, hogy egyáltalán lefoglalták volna a lakást. Épp ezért készülj fel mindenre, legyen szó akár a lakásról, akár a környező látványosságokról vagy épp a szomszédokról. 

2. Készíts házirendet

Senkinek sem jó, ha a bérlő elégedetlenül távozik. Különösképp igaz ez akkor, ha olyan probléma miatt alakul ki a konfliktus, mint például a lakásban való dohányzás. Ha van házirend amiben kikötjük, hogy mit szabad és mit nem, akkor nem lehet gond. A dokumentumot érdemes feltölteni a hirdetés mellé, így az érdeklődő azonnal el is olvashatja. 

3. Tedd könnyen hozzáférhetővé a kulcsokat

A legjobb, ha személyesen tudod beengedni a bérlőket, ám ha ez nem megoldható, akkor igyekezz úgy elhelyezni a kulcsokat, hogy gyorsan be tudjanak menni. Hiszen nincs is annál rosszabb, mint egy fáradt, csomagokkal érkező embernek még keresgélnie is kell, ahelyett, hogy végre lepihentetne. 

email-mistakes.jpg

4. Jelentkezz, miután megérkeztek

Hasznos lehet, ha az első nap, röviddel a bérlő megérkezése után jelentkezel. Így megbizonyosodhatsz róla, hogy minden rendben van-e. Nagy segítség lehet, ha érkezés után nem egyből egy teljesen kiürített lakással találják szembe magukat, így feltöltheted előre a hűtőt. Léteznek erre kényelmes szolgáltatások, mint például a Tourist Butler, amivel online megrendelheted a hasznosnak ítélt csomagokat. 

5. Segíts az eligazodásban

Ha messziről jött az új bérlő, akkor rendkívül nagy segítséget jelenthet neki egy, az eligazodását segítő útmutató. Legyen szó akár a legközelebbi postáról, vagy éppen a közeli nevezetességekről. 

6. Legyen ingyen WiFi

2015 van, gyakorlatilag mindenki okostelefonnal a zsebében közlekedik. Ezért ne hagyd ki az ingyenes WiFi-t sem, a jelszót pedig érdemes jól látható helyre feltölteni. 

takarito.png

7. Fogadj takarítót

Ha nem főállásban, hanem csak bevétel kiegészítésként csinálod az Airbnb-s lakáskiadást, akkor fogadj egy takarítót, aki néhány naponta, a régi vendég távozása és az új vendég érkezése előtt rendbe szedi a lakást. 

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zimmerfrei.blog.hu/api/trackback/id/tr367760500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása